15.03 - 18.04

Wiosenny Festiwal Alkoholi

Pobierz PDF

Już niedługo Święta Wielkanocne, nie zostawiaj zakupów na ostatnią chwilę. Al.Capone jak co roku pomyślało o swoich klientach i przygotowało Świąteczny Festiwal Alkoholi, gdzie każdy smakosz trunków znajdzie ciekawą propozycję dla siebie.

The GlenDronach Cask Strength Batch 9 to limitowana edycja whisky Highland Single Malt, dojrzewającej w beczkach po sherry Pedro Ximénez i Oloroso z Andaluzji. Trunek o bogatym smaku, charakterystycznym dla destylarni, butelkowany z mocą 59,4%. Beczki Pedro Ximénez nadają żywy, owocowy smak, podczas gdy wytrawne i orzechowe nuty pochodzą z beczek Oloroso. Na rynek polski wydano zaledwie 300 butelek tego wyjątkowego trunku, który dostępny jest wyłącznie w sieci salonów Al.Capone.

The Glenlivet Founder’s Reserve, to edycja whisky upamiętniająca założyciela destylarni – George’a Smitha, którego podpis do dziś zdobi każdą butelkę Glenlivet. Klasyczny smak whisky z regionu Speyside w nowoczesnym wydaniu, sigle malt bez oznaczenia wieku (N.A.S – no age statement). Niezwykle lekka i delikatna, w przeważającej części czuć słodkie, owocowe nuty. Finisz długi i kremowy, lekko pikantny.

Żubrówka Czarna – wódka legendarnej polskiej marki, wywodząca się z rejonu Puszczy Białowieskiej. Powstaje z wody czerpanej z najczystszych źródeł tamtych okolic. Do tego pszenica, która jest wykorzystywana przy produkcji spirytusu, pochodzi wyłącznie z polskich pól i jest najwyższej jakości dzięki dokładnej selekcji ziaren. Jako jedyna wódka w Polsce, poddawana jest unikalnemu procesowi filtracji węglem drzewnym, w który zamieniły się białowieskie dęby. Dołóżmy do tego wyjątkową butelkę – pierwszą na rynku wykonaną z czarnego, transparentnego szkła i mamy trunek absolutnie idealny.

Dekada wraca na salony! Marka powstała z okazji 10- lecia salonów Al.Capone jako edycja limitowana. Tak się, jednak przyjęła, że wprowadziliśmy ją znowu na Waszą prośbę. Dużo płatków owsianych i pszennych w składzie daje gładkość i kremowość, do tego najlepszy słód jęczmienny, masa aromatycznych chmieli i – co najważniejsze – burzliwa, zdrowa fermentacja. Potem butelkowanie i w drogę. To potężne cytrusowo – tropikalne HAZY IPA.