19.04 - 16.05

Wiosenny Festiwal Alkoholi – część 2

Pobierz PDF

Poczuliśmy wiosnę i odświeżyliśmy promocje! Czas na drugą odsłonę naszego Wiosennego Festiwalu Alkoholi. Masz ochotę na gruzińskie Badagoni, dymno-torfowego Glenfiddicha, czystego Smirfnoffa, a może słodkie Bacardi w zestawie z kubkiem imprezowym? Niezależnie od preferencji, absolutnie każdy znajdzie w nowym katalogu propozycję dla siebie. Pobierz PDF powyżej i korzystaj z okazji. Promocje obowiązują do 16.05.

Badagoni Pirosmani to wytrawne gruzińskie wino z wyselekcjonowanych winogron szczepu Rkatsiteli rosnących w dolinie rzeki Alazani, na obszarze legendarnego dla Gruzji regionu Kakheti. Dojrzewa w dębowych beczkach, z francuskiego dębu przez minimum 12 miesięcy. W aromacie wyraźnie dominuje słodycz z owoców, w zależności od wariantu – białych lub czerwonych.

Glenfiddich Fire & Cane to czwarty wariant serii Experimental najbardziej popularnej whisky single malt na świecie. Dojrzewa w beczkach po Bourbonie, następnie poddany jest 3-miesięcznemu finiszowaniu w beczkach po karaibskim rumie. Dymno-torfowy aromat łączy się ze słodkimi nutami toffi, owoców oraz przypraw.

Smirnoff Black należy do klasy wódek top premium. Wytwarzany jest w małych partiach przy użyciu unikalnego procesu czterokrotnej destylacji i jednokrotnej filtracji. Swój niepowtarzalny smak i aromat zawdzięcza tradycyjnej rosyjskiej metodzie destylacji, która odbywa się w ponad 100-letnim miedzianym kotle destylacyjnym.

Bacardi Carta Blanca to rum leżakujący w beczkach z białego dębu amerykańskiego. Dwukrotny proces filtracji przy użyciu filtrów z węgla drzewnego sprawia, że jest niezwykle delikatny i gładki. W smaku wyczujemy słodkie kandyzowane owoce, dojrzałe banany, orzechy i wanilię. Idealny do wiosennych koktajli, zwłaszcza że w zestawie znajdziemy imprezowy, podświetlany kubek!

Johnie Walker to jedna z najpopularniejszych na świecie marek tworząca mieszane whisky. Red Label uzyskał przez ekspertów miano standardowej szkockiej idealnie pasującej do wszelkiego rodzaju drinków. Skomponowany jest z około 35 różnych odmian whisky słodowych i ziarna nie słodowego. Dojrzewa w dębowych beczkach przez minimum trzy lata.

Dewar’s 12YO to szkocka whisky powstała w procesie podwójnego dojrzewania, której autorem jest Master Blender Tom Aitken. Po zmieszaniu whisky zbożowej ze słodową otrzymany blend zostaje ponownie przelany na 6 miesięcy do dębowych beczek, dzięki czemu uzyskuje bogaty i złożony smak. Owocowy charakter i słodkie karmelowe nuty sprawiają, że nie można przejść obok tej propozycji obojętnie.

Tanqueray Flor De Sevilla to owocowy gin o smaku pomarańczy, zawierający w składzie jałowiec, kolendrę, arcydzięgiel i lukrecję. Orzeźwiający charakter zawdzięcza obecności słodko – gorzkiej pomarańczy z okolic Sewilli. Idealny duet do wiosennych degustacji tworzy z tonikiem i dodatkiem plastra grapefruita.