14.03 - 10.04

Wiosenny Festiwal Alkoholi

KATALOG

Jakie są pierwsze oznaki nadchodzącej wiosny? ?

Wiosenny Festiwal Alkoholi w Al.Capone! ?

Powoli wszystko budzi się do życia – a Specjaliści od alkoholu przygotowali dla Was oferty specjalne.

Sprawdź najnowszy katalog i ciesz się wiosną na pełnych obrotach.

Ballantine’s Finest to szkocka whisky typu blended produkowana od 1910 roku, dojrzewająca w dębowych beczkach przez okres 6 lat. Do jej produkcji używane są wyłącznie najlepsze gatunki jęczmienia, a także krystalicznie czysta woda pochodząca z górskich potoków Szkocji. W smaku delikatne nuty czekolady płynnie przeplatają się z aromatem owoców.

Dewar’s 8 YO Caribbean Smooth to szkocka whisky typu Blended stworzona z 40 destylatów. Starzona jest minimum 8 lat w beczkach po bourbonie, następnie trafia na pół roku do beczek po karaibskim rumie. Dzięki temu w smaku dominuje karmel, kokos, słodkie płatki zbożowe, egzotyczne przyprawy, kawa cappuccino.

Glenmorangie X to nowość od destylarni Glenmorangie, czyli single malt whisky stworzona specjalnie do miksowania. Powstała przy udziale najlepszych barmanów z całego świata, a jej przyjemnie słodkie nuty stanowią idealną podstawę dla orzeźwiających koktajli, które odświeżą rytuały konsumpcji. Soczyste aromaty gruszki, dojrzałej pomarańczy z odrobiną miodu, wanilii i mlecznej czekolady to bukiet idealny do zestawienia z ulubionym napojem.

Wódka Wataha zainspirowana została czystością natury i mocą watahy. Czysta, mocna, naturalna – idealna na wszelkie spotkania towarzyskie. Aksamitna i łagodna w smaku.

Jameson to jedna z najpopularniejszych mieszanych whiskey pochodzących z Irlandii. Stworzona z najwyższej jakości jęczmienia i krystalicznej wody. Na butelce, obok logo firmy umieszczone jest motto rodziny: „Sine Metu”, co oznacza „Bez strachu”. Dojrzewa przez trzy lata w ręcznie wykonanych dębowych beczkach po amerykańskim Bourbonie.

Bombay Sapphire to wykwintny gin w szafirowej butelce, powstały na podstawie dawnej receptury z drugiej połowy XVIII wieku. Do jego produkcji wykorzystywany jest 3-krotnie destylowany spirytus pszeniczny oraz korzeń dzięgla, rajski pieprz, pieprz kubeba, korzeń irysa, kora kasji, kolendra, jagody jałowca, migdały, lukrecja i skórka cytryny.