14.06 - 18.07

Akademia Kraftu

POBIERZ KATALOG

ZAPRASZAMY CIĘ DO AKADEMII KRAFTU.

To nasz nowy projekt, podczas którego chcemy zapoznać Cię z najlepszymi Browarami w Polsce. Jako Specjaliści od alkoholu, pragniemy stale edukować naszych odbiorców, tym razem przedstawiając perełki polskiego kraftu, które oczywiście można dostać w sklepach naszej sieci i to w niezłych promocjach. Ceny produktów promocyjnych znajdziesz w katalogu powyżej.

Dodatkowo przy zakupie 6 sztuk piw biorących udział w akcji, otrzymasz rabat 15% oraz nosidełko!

BROWAR HARPAGAN

Znacie znaczenie słowa Harpagan? Naszym zdaniem to człowiek pełen energii oraz pozytywnego nastawienia do świata, którego otacza delikatna aura szaleństwa…

Tadam! Witamy w naszym świecie.

Chupacabra Cmentarna

DDH NEDIPA, Alk. 7,1 %, Ekstrakt: 19,1

Przed Wami podwójny New England, do którego dorzuciliśmy sporą dawkę Citry®, Straty, Mosaica®, Cascade’a i Centeniala! Łącznie 15 g/l – nie przytłaczająco, bez hopburnu, ale solidnie i ze smakiem! Chupacabra Cmentarna (Carnivorous Vulgaris Funeralus) to mityczne stworzenie, które zostało sprowadzone na ten świat by stać się stróżem nieumarłych. Kręci się na transcendentalnej granicy nierealności i poszukuje dusz, które zasłużyły na wieczny balet, chlanie i swoisty spokój. Jest ich przewodnikiem i obrońcą. Gdy pozostali przedstawiciele rodziny wysysają kozy i krowy, Chupacabra Cmentarna spędza dnie i noce w ezoterycznym pubie, gdzie z głośników sączy się southern metal, a celebracja emerytury trwa wiecznie.

Chmiele: Citra® , Strata, Mosaic®, Cascade, Centenial. Temp. Podawania: 10 C. Potrawy: Flambirowane steki w kąpieli maślanej z rozmarynem, sushi, omletilla z camembertem i szparagami, a na deser najnowsza płyta JDO „FUNERAL CELEBRATION”!

Ezoteryczne Szuwary Pinot Noir BA

Cherry Imperial Baltic Porter Barrel Aged, Alk. 9,5%, Ekstrakt: 24

Wytrawny, złożony imperialny porter z nutami wiśni i podrasowany beczką po czerwonym winie. Jest palony, pełny, przyjemny i … nie jest słodki! Każdej soboty, tuż po zachodzie słońca z szuwar wyłania się zaczarowany parostatek miłości. Poszukuje spragnionych piękna, tańca i śpiewu. Jesteście gotowi na ten rejs? Kapitan Krzysio zadba o Wasz stan, znajdzie Wam bratnią duszę. Nie porzuci Was, ukołysze Was do snu. Zanuci to, czego pragniesz…

Styl: Cherry Imperial Baltic Porter Barrel Aged

Temp. Podawania: 12 C

Potrawy: wołowina wellington,  pierś kaczki z sosem z wiśni i porto, tarta z leśnymi grzybami, tiramisu

Cechy: moc: 4, goryczka: 3, słodycz: 2

Mizianie mamuta

AIPA, Alk. 5,6%, Ekstrakt: 15

Od początku zależało nam by to piwo było wyjątkowo pijalne. By móc usiąść w domowym zaciszu z przyjaciółmi, bądź spotkać się ze znajomymi w pubie i wypić z przyjemnością kilka pint tego piwa. Bogaty chmielowy aromat i pełny smak tylko do tego zachęcają. Henryk bardzo lubił Mamuty. Normalny neandertalczyk powiedziałby, że chyba nawet trochę za bardzo… Stare, jaskiniowe powiedzenie “Nigdy nie miziaj mamuta po brzuszku” nie wzięło się w końcu znikąd.

Temp. Podawania: 10 C

Potrawy: Solidny kawał steka, Pizza pepperoni, Falafel, sorbet cytrusowy

Cechy: moc: 3, gorycz: 3, słodycz: 1

BROWAR BROKREACJA

Browar rzemieślniczy rodem z Krakowa, działający na rynku od 2015 roku. Od samego początku postawiliśmy na wysokiej klasy piwa oraz niebanalne grafiki, które przykuwają wzrok na półkach. Jesteśmy znani z doskonałych piw mocnych, wędzonych, leżakowanych w beczkach oraz podkręcanych nieoczywistymi dodatkami. Zdobywamy także uznanie za piwa chmielowe, szczególnie te puszkowane, które łączą fenomenalne opakowanie i pyszne wnętrze. Naszą jakość potwierdzają liczne nagrody w konkursach krajowych i zagranicznych. Wasze zdrowie!

NEWT EYE

DDH Hazy IPA, Alk. 5,8%, Ekstrakt: 15 Plato, Hop Rate 20 g/l

Orzeźwiające jasne i mętne piwo o bardzo intensywnym aromacie cytrusów i owoców egzotycznych. Pomarańcza, limonka i marakuja to efekt użycia dwóch nowofalowych odmian chmielu: Citra i Trident. W smaku Newt Eye jest jednocześnie gładkie i kremowe za sprawą płatków owsiany, łudząco słodkie ze względu na dobór chmielu i zasypu, ale też lekko goryczkowe, by podbić paletę smaków.

Chmiele: Citra, Trident

Temp. Podawania: 8-12°C

Potrawy: owocowe sałatki, jasne mięso

Cechy: cytrusowe, gładkie, kremowe, słodkie

THE BLADE

DDH Hazy IPA, Alk. 5,8%, Ekstrakt: 15 Plato, Hop Rate 20 g/l

Lekkie, rześkie i bardzo gładkie jasne mętne piwo, którego głównym bohaterem jest chmiel Nelson Sauvin. Ta nowozelandzka odmiana oferuje fenomenalny zapach kojarzący się z białym winem, co jeszcze podbija wrażenie orzeźwienia i zwiewności. Towarzyszy mu chmiel Lemondrop, który kusi delikatnymi akcentami cytryn, pomarańczy i grejpfrutów. Tekstura The Blade jest gładka, kremowa, puszysta, przez co świetnie komponuje się z subtelną słodyczą i przyjemnie zaznaczoną goryczką.

Chmiele: Nelson Sauvin, Lemondrop

Temp. Podawania: 8-12°C

Potrawy: lekkie owocowe desery

Cechy: lekkie, rześkie, kremowe, puszyste

STREAM

DDH Hazy IPA, Alk. 5,7%, Ekstrakt: 15 Plato, Hop Rate 21 g/l

Odświeżające, lekkie jasne i mętne piwo, w którym królują nowofalowe i eksperymentalne chmiele z USA, kuszące niespotykanym dotąd w piwie chmielowym połączeniem aromatów. O ile wnoszone przez Lotus owoce cytrusowe i egzotyczne są znane fanom piwa rzemieślniczego, o tyle zapach odmiany Exp #09326 zachwyca oryginalną nutą truskawkowego shake’a. Stream jest gładki, zdradliwie słodki, ale skontrowany przyjemną goryczką.

Chmiele: Lotus, Exp #09326

Temp. Podawania: 8-12°C

Potrawy: lekkie owocowe desery

Cechy: lekkie, jasne, mętne, słodkie, z przyjemną goryczką

BROWAR NOOK

Czym jest Browar Nook? To nowa inicjatywa kontraktowa, która powstała w 2018 roku. Piwo rzemieślnicze dla prawdziwych smakoszy. Kim jesteśmy? Grupą pasjonatów piwa z wieloletnim doświadczeniem w branży, którzy największy nacisk stawiają na jakość piwa. Jak to robimy? Warzymy nasze piwa w nowoczesnych browarach, takich jak Maryensztadt, Nepomucen, Zarzecze, Błonie, Bielawa oraz Bytów. Skąd jesteśmy? Z Warszawy. P.S. Lubicie relaks, odpoczynek? My też! Dlatego nazwaliśmy nasz browar Nook (czyt. Nok), co w języku esperanto oznacza “zakątek”, “zacisze”.

HOPOLLO

Polish IPA, Alk. <0,5%, Ekstrakt: 8,0 BLG

Polish IPA, do którego dodaliśmy Polskie odmiany chmieli, takie jak Amora Preta, Vermelho, Marynka oraz Książęcy. Jest to idealne połączenie piwa bezalkoholowego z bardzo aromatycznymi i cytrusowymi odmianami chmieli uprawianych na teranie Lubelszczyzny. Piwo zostało uwarzone w kooperacji browarów NOOK oraz Nepomucen.

Chmiele: Książęcy, Amora Preta, Marynka, Vermelho

Temp. Podawania: 8-10 C

Potrawy: wołowina, drób, wędzone ryby

Cechy: pijalne, z goryczką, cytrusowe

TROPICAL SMOOTHIE

Tropical Smoothie, Alk. 5%, Ekstrakt: 14,0 BLG

Turboowocowe, słodkie Tropical Smoothie z dodatkiem mango, ananasa i brzoskwiń. Mocno orzeźwiające, rześkie jak letni morska bryza. Ciepłe kraje zawitają do Twojej wyobraźni, a przede wszystkim to piwo bezproblemowo ugasi Twoje pragnienie. Piękny zapach zmiksowanej porcji tropikalnych owoców oraz barwa chwytająca promienie słoneczne. Czego chcieć więcej? Piwo zostało uwarzone w kooperacji browarów NOOK oraz Funky Fluid.

Owoce: mango, ananas, brzoskwinia

Temp. Podawania: 8-10 C

Potrawy: desery

Cechy: słodkie, pijalne, gęste, owocowe

FRUTA DE PRAIA

Fruta De Praiato, Alk. 4,5%, Ekstrakt: 18,0 BLG

Fruta De Praiato niezwykle aromatyczne, przyjemnie kwaśne i delikatnie słodkie piwo. Do piwa została dodana kwaśna mandarynka (calamansi), aromatyczna marakuja, słodka morela oraz całe owoce japońskiego kumkwata. Dzięki zakwaszeniu piwa w kotle warzelnym już na samym początku procesu jego powstawania, piwo posiada bardzo wyczuwalną kwasowość, a odrobinę słodyczy zawdzięcza dodaniu owoców moreli.

Chmiele: Warrior

Owoce: Calamansi, marakuja, morela, kumkwat (całe owoce)

Temp. Podawania: 10-12 C

Potrawy: desery

Cechy: kwaśne, pijalne, owocowe, gładkie, pełne

BROWAR BŁONIE

Browar Błonie to miejsce, w którym natura spotyka się z nowoczesnością, a pasja z doświadczeniem. W naszym browarze usytuowanym w sąsiedztwie Kampinoskiego Parku Narodowego powstają jedne z najlepszych rzemieślniczych i regionalnych piw w Polsce.

ESTEBAN APA

Maracuya APA, Alk. 4,7 %, Ekstrakt: 12 BLG.

Bazą do jego powstania jest flagowe APA Zissou, czyli piwo górnej fermentacji chmielone na zimno amerykańskimi odmianami chmielu – z wyczuwalnymi nutami cytrusów oraz owoców tropikalnych. Wyróżnikiem jest dodatek soku z marakui.

Chmiele: Chinook, Simcoe

Temp. Podawania: 6-8 C

Potrawy: owocowe sałatki, ciasta, lekkie przekąski

Cechy: owocowe, lekko kwaskowe, orzeźwiające

JUNGLE IPA

IPA, Alk. 6,0 %, Ekstrakt: 15 BLG.

Charakteryzuje się aromatem orientalnych przypraw, żywicy, cytrusów oraz dojrzałych owoców mango. Chmielona na zimno amerykańskimi odmianami chmielu.

Chmiele: Cascade, Mosaic, Simcoe, Cenntenial

Temp. Podawania: 6-8 C

Potrawy: kuchnia meksykańska, steaki, dziczyzna

Cechy: aromatyczne, cytrusowe, chmielowe, goryczkowe

ZISSOU

APA, Alk. 5,0 %, Ekstrakt: 12 BLG.

Piwo górnej fermentacji chmielone na zimno amerykańskimi odmianami chmielu – z wyczuwalnymi nutami cytrusów oraz owoców tropikalnych.

Chmiele: Mosaic, Simcoe, Citra

Temp. Podawania: 6-8 C

Potrawy: hamburger, mięsa z grilla, ryby i owoce morza

Cechy: lekkie, rześkie, aromatyczne, chmielowe, cytrusowe